Wat is het

Maar liefst 60 % van alle nieuw samengestelde gezinnen valt uiteindelijk weer uit elkaar. Dit is niet alleen voor de partners een groot verdriet, ook de (stief-)kinderen worden hierdoor voor een tweede keer geconfronteerd met een verlies. Het verschil tussen de normale gezinsbegeleiding en deze vorm van hulp is dat er specifiek gekeken wordt naar de kenmerken van samengestelde gezinnen. Door mijn (17 jaar) lange werkervaring in de (jeugd-)hulpverlening heb ik inmiddels al honderden (samengestelde) gezinnen verder kunnen helpen.

Het starten, opbouwen en onderhouden van een samengesteld gezin is een complexe klus, waarbij uit de praktijk blijkt dat hulp en ondersteuning veel misverstanden, ruzies en zelfs het beëindigen van de relatie kan voorkomen. Met deze ondersteuning wordt de kans aanzienlijk groter dat je tot de 40% behoort die wél bij elkaar blijft. Aan het einde van de begeleiding hebben jullie als gezin een persoonlijk “stiefplan” opgesteld samen waarin goede afspraken zijn gemaakt en iedereen is “gehoord en gezien”.

Voor wie

In principe kunnen alle samengestelde zich aanmelden voor de begeleiding. Ook ouders/partners die nog niet samenwonen, maar wel plannen hebben. Juist deze doelgroep kan een prachtige start maken door hulp en ondersteuning te vragen voor er problemen ontstaan.

Praktisch

De begeleiding wordt vergoed door de gemeente Eindhoven, Heeze, Leende, Waalre, Valkenswaard, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Daarnaast vraagt de overheid elke 4 weken een eigen bijdrage, deze is inkomensafhankelijk. Algemene informatie en informatie over de hoogte van de eigen bijdrage is te vinden op de site www.hetcak.nl

Woon je niet in één van de bovengenoemde gemeentes? Wil je om persoonlijke redenen geen hulp via de gemeente? Je kan je ook zonder indicatie aanmelden voor hulp. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik kijk in dit gesprek of ik de juiste persoon ben om jou/jullie verder te helpen en we kunnen kijken of het “klikt”. De kosten zijn €85 per uur. Dit is exclusief BTW en inclusief eventuele reistijd en reiskosten (binnen 30 kilometer van Mierlo). Er kan ook een traject prijs worden afgesproken.

In principe zijn alle afspraken huisbezoeken.

 

Ook weten of deze vorm van hulp iets voor jullie is? Bel of mail voor meer informatie en antwoord op eventuele vragen.