Wat is het

Een scheiding betekend een periode van rouw, afscheid nemen, maar ook van een nieuw begin…. Hoe ga je hier als ouders mee om en zorg je dat de kinderen in dit proces een goede plaats krijgen en gehoord en gezien worden? Ik kan je hierbij helpen!

Voor wie

In principe kunnen alle gescheiden ouders zich aanmelden voor de begeleiding. Ook ouders die nog niet zijn gescheiden maar wel midden in het proces zitten. Juist deze doelgroep kan door hulp en ondersteuning te vragen veel problemen voorkomen. Wanneer je ex-partner (nog) niet open staat voor begeleiding kan je je ook opgeven.

Praktisch

De begeleiding wordt vergoed door de gemeente Eindhoven, Heeze, Leende, Waalre, Valkenswaard, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Daarnaast vraagt de overheid elke 4 weken een eigen bijdrage, deze is inkomensafhankelijk. Algemene informatie en informatie over de hoogte van de eigen bijdrage is te vinden op de site www.hetcak.nl

Woon je niet in één van de bovengenoemde gemeentes? Wil je om persoonlijke redenen geen hulp via de gemeente? Je kan je ook zonder indicatie aanmelden voor hulp. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik kijk in dit gesprek of ik de juiste persoon ben om jou/jullie verder te helpen en we kunnen kijken of het “klikt”. De kosten zijn €85 per uur. Dit is exclusief BTW en inclusief eventuele reistijd en reiskosten (binnen 30 kilometer van Mierlo). Er kan ook een traject prijs worden afgesproken.

In principe zijn alle afspraken huisbezoeken.

 

Maak vrijblijvend een eerste afspraak voor een goed gesprek met een kop koffie of thee.