Wat is het

De begeleiding richt zich op een aantal leefgebieden

  • Huisvesting: het zoeken naar en behouden van huisvesting.
  • Financiën: het op orde brengen en je administratie leren bij te houden.
  • Sociaal functioneren: het verbeteren van contacten met familie vrienden of instanties.
  • Psychisch functioneren: meer grip op je leven krijgen als je jezelf bijvoorbeeld angstig, somber of in de war voelt.
  • Zingeving: het in kaart brengen waar je gelukkig van wordt.
  • Lichamelijk functioneren: hierbij is er bijvoorbeeld aandacht voor een verstoord dag-nachtritme, lichaamsbeweging en voeding.
  • Praktisch functioneren: structuur aanbrengen in het dagelijkse leven.denk aan bijvoorbeeld het huishouden, de post, de boodschappen enzovoorts.
  • Dagbesteding; het zoeken en behouden van een passende daginvullingDe hulp is gedeeltelijk praktisch van aard. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het krijgen van inzicht in hoe je handelt vanuit oudere patronen. Door dit inzicht komt er ruimte voor alternatief gedrag.

Voor wie

De begeleiding is bedoeld voor (jong) volwassenen. Je woont zelfstandig of samen en merkt dat je behoefte hebt aan iemand die met je meedenkt en je helpt om juiste beslissingen te nemen.

Praktisch

De begeleiding wordt vergoed door de gemeente Eindhoven, Heeze, Leende, Waalre, Valkenswaard, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren. Daarnaast vraagt de overheid elke 4 weken een eigen bijdrage, deze is inkomensafhankelijk. Algemene informatie en informatie over de hoogte van de eigen bijdrage is te vinden op de site www.hetcak.nl

Woon je niet in één van de bovengenoemde gemeentes? Wil je om persoonlijke redenen geen hulp via de gemeente? Je kan je ook zonder indicatie aanmelden voor hulp. Het eerste kennismakingsgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Ik kijk in dit gesprek of ik de juiste persoon ben om jou/jullie verder te helpen en we kunnen kijken of het “klikt”. De kosten zijn €85 per uur. Dit is exclusief BTW en inclusief eventuele reistijd en reiskosten (binnen 30 kilometer van Mierlo). Er kan ook een traject prijs worden afgesproken.

In principe zijn alle afspraken huisbezoeken.