Miracle Morning

 

I love snoozen

Zoals jullie al eerder konden lezen ben ik geen ochtendmens… Mijn ochtenden begonnen snoozend (wel een stuk 4 keer) voordat ik, te laat en dus gestresst, aan de dag begon. Ik werd er zelf niet vrolijk van en mijn gezin ook niet ;-)…

Op een van deze ochtenden, terwijl ik op social media lag te scrollen vanuit mijn bed, kwam ik de Miracle Morning tegen. Vrolijke en fit ogende mensen die vol passie vertelden over hoe fantastisch hun ochtenden (en ook de rest van hun dagen) waren geworden sinds ze de Miracle Morning hadden ontdekt. Daar wilde ik wel eens wat meer over weten, ook al was ik sceptisch en leek het te mooi om waar te zijn.

Ik ben nu 2 weken bezig en eerlijk is eerlijk; mijn ochtenden zijn er anders van geworden en mijn dagen ook. Ik voel me fitter, productiever en vrolijker. Ja, zèlfs in de ochtend al ;-). Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hulp nodig blijf houden bij het “snoozeproof” opstaan. Voor mij zijn er 7 stappen; namelijk een partner die meedoet en

 

Het boek

In het boek vertelt Hal Elrod eerst zijn eigen verhaal. Hierin beschrijft hij hoe zijn leven enorme uitdagingen kende (en vast ook nog kent) en hoe hij een dagelijkse routine ontwikkelde voor persoonlijke groei. Omdat bijna elk onderdeel van zijn leven enorm (snel) veranderde begon hij het zijn Miracle Morning te noemen.

 

“Snoozeproof” opstaan in 6 stappen

Hoe begin je nou aan zo’n ochtendritueel als je het écht ingewikkeld vindt om in de ochtend uit je bed te komen (zoals ik). Het is namelijk een hele uitdaging; hoe bezorg je jezelf de motivatie die je nodig hebt om vroeg op te staan en er een uitzonderlijke dag van te maken? Het antwoord is simpel; stap voor stap.

Daarvoor staat er in het boek een “snoozeproof” ochtendstrategie.

 

Stap 1: Maak de dag voordat je begint een planning voor de Miracle Morning die past bij jou.
Stap 2: Maak voornemens voordat je naar bed gaat.

Je eerste gedachte ’s ochtends is meestal de laatste gedachte die je had voor je naar bed ging.

Dus de oplossing is om elke avond heel bewust, actief en aandachtig een positieve verwachting voor de volgende ochtend te creëren.

Stap 3: Zet je wekker aan de andere kant van de kamer.
Stap 4:Poets je tanden/was je gezicht, zo voel je je meteen veel meer wakker.
Stap 5:Drink een vol glas water.
Stap 6:Trek je sportkleren aan.

 

De 6 oefeningen van elk 10 minuten

Fris, net wakker (aan het worden), begin je aan je oefeningen;

1. Stilte Mediteer, concentreer je op je ademhaling.

2. Affirmaties Met affirmaties installeer je bemoedigende woorden en krachtige overtuigingen in jezelf. En we weten: wat je gelooft, beïnvloedt je gedrag, uitstraling en resultaten. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan eens hier of hier.

3. Visualisatie Bij visualiseren maak je een beeld van de dingen die je die dag wilt bereiken. Deze techniek motiveert en helpt je te focussen op de belangrijke dingen.

4. Beweging/oefeningen Hardlopen, dansen, yoga of krachttraining. Wat je ook kiest. Het is belangrijk dat je je lichaam in beweging zet om de dag energiek te beginnen.

5. Lezen Zoek naar boeken die je inspireren en die je graag wilt lezen, maar waar je nooit tijd voor had. Als je 10 minuten per ochtend leest krijg je het boek uiteindelijk toch uit!

6. Schrijven Schrijf in je notitieboekje naast je bed waar je dankbaar voor bent, trots op bent en wat je die dag zeker wilt doen.

 

Laat je het weten als jij het ook gaat proberen? Lees graag jullie ervaringen en leuke tips!