Scheiden, mijn persoonlijke verhaal…

Er is geen handleiding voor, ieder gezin is weer anders. Het is een proces van rouw, ook worden alle verhoudingen in het gezin anders en moet iedereen op zoek naar zijn nieuwe plek en nieuwe rol. Al met al geen makkelijk klusje… dat heb ik ondervonden als kind. Hieronder mijn persoonlijke verhaal.

Als dochter…

Als dochter van gescheiden ouders heb ik mee gemaakt hoe moeilijk het als kind kan zijn als je ouders uit elkaar gaan. Ik had  verdriet, voelde me boos, onbegrepen en op sommige momenten niet gezien en gehoord.
Er veranderde veel, wat eerst vanzelfsprekend was geweest. Dat maakte veel gevoelens los van onzekerheid, wat wordt mijn nieuwe plek bij beide ouders en hoe kan ik van beide houden zonder partij te kiezen?

Mijn ouders…

Ik zag twee ouders, waar ik veel van hou, maar zij niet meer van elkaar. Zag hun verdriet, machteloosheid, boosheid en hun intentie de beste keuzes te maken die er voor hen op dat moment beschikbaar waren. Dat was voor beide een proces van vallen en opstaan. Als kind viel ik mee en stond ook weer op.

Nieuwe partners…

Ook de periode dat voor beide ouders een nieuwe partner in hun leven kwam had vanzelfsprekend invloed op mij en op de rest van het gezinssysteem. Al met al een roerige tijd!

Hulp…

Kortom wat had ik het mezelf, ons gezin, én mijn ouders destijds gegund dat iemand ons tijdens dit moeilijke proces had geholpen.
Iemand die een luisterend oor had gehad voor ons allemaal.
Die zonder iemand te veroordelen advies en hulp had kunnen bieden. Uiteindelijk zijn we er allemaal goed uitgekomen, maar die hulp, zou het proces ongetwijfeld een stuk minder pijnlijk hebben gemaakt. Voor ons allemaal denk ik!

Drijfveer voor mijn werk…

Mijn persoonlijke verhaal is een drijfveer geworden in mijn werk. Ik wil graag de hulpverlener zijn voor andere gezinnen, die wij zelf destijds hebben gemist. Of het nu om echtscheidingssituaties of andere problemen binnen gezinnen gaat. Iemand zijn die het verschil kan maken door er te zijn en alle gezinsleden een stem te geven…

Villa Pinedo

Villa Pinedo heeft een prachtige site; dé plek voor kinderen van gescheiden ouders! Er staan een paar prachtige brieven op deze site, die ontzettend “raken”, waaronder deze: klik hier voor de brief “Aan alle gescheiden ouders van Nederland”.

Laat jij mij, hieronder in de comments, weten wat jouw drijfveer is in jouw werk? Waarom jij doet wat je doet?