Praktische trainingen

Voor hulpverleners die in een therapeutische of begeleidende setting in de zorg & het onderwijs werken

Aantal deelnemers aan eerdere trainingen en workshops

Gemiddelde cijfer waarmee de trainingen en workshops worden gewaardeerd

Als hulpverlener willen we graag dat onze gesprekken het verschil maken…

  • We zien kinderen en gezinnen in moeilijke situaties en gunnen hen écht wat anders.

  • Vaak zijn we niet de eerste hulpverlener waar ze mee te maken krijgen waardoor er hoge, of juist helemaal geen verwachtingen meer zijn.
  • We willen ons onderscheiden door met onze inzet een blijvend positief effect te hebben.

  • We hopen aan het einde van ieder traject te horen dat mensen zich gehoord en gezien hebben gevoeld en weer zelfvertrouwen hebben.

De trainingen

Systemisch Pedagoochelen Basistraining

Leer het verschil maken in je gesprekken tijdens deze tweedaagse training vol visuele hulpmiddelen.

SKJ GEACCREDITEERD MET 19,25 PUNTEN

Verdiepingsdag Rouw & Verlies

De training die je een visuele methode biedt om het gesprek aan te gaan over rouw en verliessituaties.

SKJ GEACCREDITEERD MET 7,25 PUNTEN

Direct aanmelden voor de training

Je kunt via de website direct aanmelden en betalen voor jouw training.

Wordt de training betaald via de werkgever? Ook dat is mogelijk. De factuur wordt dan verzonden naar de werkgever.

Kom je samen met één of meer mensen? Dan kun je een kortingscode aanvragen.

Wanneer je met meerdere mensen aanmeldt voor de meerdaagse training ontvangen jullie € 50,- p.p. korting.

Wanneer je met meerdere mensen aanmeldt voor de training ontvangen jullie € 25,- p.p. korting en betaal je geen € 295,- maar € 270,-.

De trainers

Pilar Bosch

Pilar heeft naast het geven van de trainingen een eigen bedrijf waarin zij onder andere jongeren en volwassenen coacht, jongerenkampen organiseert en workshops geeft. Pilar heeft een systemische opleidingsachtergrond met een grote passie voor de methodiek.

Janneke Hendriks

Als eigenaar van Magnolia ben ik ontzettend trots dat ik samen met deze collega's vorm kan geven aan mijn trainingen. Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring binnen de (jeugd-) hulpverlening zijn de ideeën voor deze trainingen geboren.

Miranda Hoskens

Met haar SPH achtergrond heeft Miranda inmiddels jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en werkt nu al weer lange tijd op een VMBO school. Samen met Janneke heeft Miranda het Rouw en Verlies spel ontwikkeld.

Eerdere deelnemers

Janneke en Pilar hebben mij de tools en inspiratie gegeven om op een laagdrempelige manier aan het werk te gaan met o.a familieopstellingen. En nee, het is helemaal niet moeilijk of eng. Gewoon doen en dan zie je vanzelf wat het oplevert. En dat is een schatkist aan informatie en inzicht. Oh ja; en ik hou d’r van, van glimmende schatkistjes met persoonlijke boodschappen. Daarnaast zorgen ze samen voor een super gezellige sfeer waardoor we flink konden gas geven. Hele leuke tweedaagse, ik kijk uit naar de verdiepingsdag.

Nellie Hoeben

Schoolmaatschappelijk Werk, Lumens

De training is heel praktisch, je gaat zelf oefenen met het neerzetten van een opstelling met duplopoppetjes. Je ziet hierdoor meteen wat het effect is als je werkt met deze methode doordat je het zelf als het ware “ondergaat”.
de trainers zijn erg deskundig en kunnen de vragen die je hebt goed beantwoorden. Het is een inspirerende training, je hebt daarna meteen zin om met deze manier van werken aan de slag te gaan.

Inge van Holten

Jeugd- en gezinsprofessional, Lumens

Ik vond de training systemisch pedagoochelen verrassend en inspirerend. We hebben in onze opleiding en/of daarna wel kennis gemaakt met creatieve werkvormen en gewerkt met het op papier zetten van genogrammen. Toch is dit anders. De materialen waarmee we aan de slag zijn gegaan zijn eenvoudig en divers. Het helpt heel goed om allerlei zaken – familieopstellingen, coalities, historische lijnen, veranderingen in relaties naar aanleiding van conflicten of gebeurtenissen, etc. – inzichtelijk te maken.

Hierdoor worden invloeden van situaties en gebeurtenissen zichtbaar die eerder niet onder woorden gebracht konden worden, maar vaak wel gevoeld werden en waaruit bepaald gedrag voortvloeide.

Dit maakt het mogelijk om anders naar je situatie te kijken en daardoor ook anders met de situatie om te gaan.

Het helpt vastdenken te doorbreken.

Wat zeker niet onopgemerkt mag blijven is het enthousiasme waarmee Janneke de training geeft. Haar passie wordt vanaf de eerste minuut duidelijk en haar kennis over het werken met creatieve werkvormen is heel groot. Janneke weet op heldere wijze uit te leggen hoe je  verschillende situaties kunt weergeven in en duidelijk maken met creatieve werkvormen.

Janneke, bedankt!

Esther Monshouwer

Maatschappelijk werker, Gemeente Helmond

Praktische zaken

l

Aanmelden training

Je kunt je via het inschrijfformulier voor een training aanmelden. Na de aanmelding stuur ik je een overeenkomst op. Zodra je deze ondertekend retour stuurt is de inschrijving definitief.
Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor een incompany training? Stuur dan een mail naar info@magnoliacoaching.nl

 

Cadeautje

Zeg nou zelf… samen is veel leuker dan alleen toch? Daarom geldt op de open inschrijving trainingen van Magnolia een doorlopende kortingsactie. Als je jezelf aanmeldt samen met iemand anders dan krijg jullie allebei €50,= korting op de Basistraining.
Als je samen naar de Rouw & Verlies training komt ontvang je beide een korting van €25,=.

Certificering

De trainingen van Magnolia zijn vrijgesteld van btw. Door het CRKBO is Magnolia erkend als onderwijsinstelling Kort Beroepsonderwijs. In dit register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode. Dus naast de vrijstelling van btw, heb je óók de garantie van een erkende instelling en dus kwaliteit!

Wij trainden eerder voor

Wil je graag een afspraak maken, extra informatie of gewoon een bericht achter laten? Dat kan via het contactformulier hiernaast. Rechtstreeks mailen kan naar info@magnoliacoaching.nl

Je kan ook bellen of een WhatsApp bericht sturen naar telefoonnummer 06-46224126. 

Praktijkadres:
Langenakker 33
5731 JX Mierlo