Visuele, creatieve & inzichtgevende

werkvormen met groots effect!

Voor iedereen die in een therapeutische of begeleidende setting in de zorg & het onderwijs werkt

Aantal deelnemers aan eerdere trainingen en workshops

Gemiddelde cijfer waarmee de trainingen en workshops worden gewaardeerd

Als hulpverlener en begeleider zien we situaties waarin mensen vastlopen…

We zien kinderen en gezinnen met moeilijkheden en gunnen hen écht wat anders. We zijn vaak niet de eerste hulpverlener waar zij mee te maken krijgen waardoor er hoge, of juist helemaal geen verwachtingen meer zijn.
We proberen ons te onderscheiden door met onze inzet een blijvend positief effect te hebben. 

Hoe maken we dan het verschil?

De meesten van ons herkennen zich wel als we het hebben over harde werkers. En niet alleen hard werken typeert de gemiddelde hulpverlener, we willen het ook graag goed doen voor anderen, helpen en van betekenis zijn. Deze eigenschappen zijn, naast al onze kennis van het vak, vaak niet genoeg om blijvende verandering teweeg te brengen. Maar hoe dan wel?

Nou… Zò!

Door gebruik te maken van visuele, creatieve en inzichtgevende werkvormen creëren we een groots én blijvend effect! Niet alleen woorden maar juist de combinatie met beeldende en doe-gerichte methodieken zorgen voor beklijvende momenten en beïnvloeden het verloop en het uiteindelijke effect van de hulpverlening.

De trainingen

Systemisch Pedagoochelen Basistraining

 

Leer het verschil maken in je gesprekken tijdens deze tweedaagse training vol visuele hulpmiddelen.

SKJ GEACCREDITEERD MET 19,25 PUNTEN

Systemisch Pedagoochelen Rouw & Verlies

De training die je een visuele methode biedt om het gesprek aan te gaan over rouw en verliessituaties.

SKJ GEACCREDITEERD MET 7,25 PUNTEN

Creatieve Methodieken Vierdaagse Basistraining

De training die je tal van praktische, creatieve en inzichtgevende werkvormen leert die je meteen kan inzetten in je werkpraktijk!

SKJ GEACCREDITEERD MET 39,75 PUNTEN

Direct aanmelden voor de training

HEB JIJ JE KEUZE AL GEMAAKT EN WIL JE JEZELF DIRECT INSCHRIJVEN?

VIA DE KNOP HIERONDER KOM JE METEEN IN DE WINKEL.

Wil je de factuur via je werkgever laten betalen? Dat kan! Hier wordt eenmalig €10,= voor in rekening gebracht. 

Wanneer je met meerdere mensen aanmeldt voor de meerdaagse training ontvangen jullie € 50,- p.p. korting.

Wanneer je met meerdere mensen aanmeldt voor de training ontvangen jullie € 25,- p.p. korting en betaal je geen € 295,- maar € 270,-.

De trainers

Pilar Bosch

Pilar heeft naast het geven van de trainingen een eigen bedrijf waarin zij onder andere jongeren en volwassenen coacht, jongerenkampen organiseert en workshops geeft. Pilar heeft een systemische opleidingsachtergrond met een grote passie voor de methodiek.

Janneke Hendriks

Als eigenaar van Magnolia ben ik ontzettend trots dat ik samen met deze collega's vorm kan geven aan mijn trainingen. Vanuit mijn jarenlange praktijkervaring binnen de (jeugd-) hulpverlening zijn de ideeën voor deze trainingen geboren.

Miranda Hoskens

Met haar SPH achtergrond heeft Miranda inmiddels jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en werkt nu al weer lange tijd op een VMBO school. Samen met Janneke heeft Miranda het Rouw en Verlies spel ontwikkeld.

Eerdere deelnemers

Wat een enthousiaste trainster, ze weet waar ze het over heeft!

Wauw, wat een inzichten heb ik gekregen in deze 2 daagse training pedagoochelen! Inzichten voor mezelf en hoe ik het geleerde in deze training kan gebruiken in de praktijk. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat gebruik maken van de materialen uit de training ondersteunend zijn in de begeleidingstrajecten binnen mijn werk.

Hilke Price

Jeugd- en gezinsprofessional, CJG Gemert-Bakel

Janneke en Pilar hebben mij de tools en inspiratie gegeven om op een laagdrempelige manier aan het werk te gaan met o.a familieopstellingen. En nee, het is helemaal niet moeilijk of eng. Gewoon doen en dan zie je vanzelf wat het oplevert. En dat is een schatkist aan informatie en inzicht. Oh ja; en ik hou d’r van, van glimmende schatkistjes met persoonlijke boodschappen. Daarnaast zorgen ze samen voor een super gezellige sfeer waardoor we flink konden gas geven. Hele leuke tweedaagse, ik kijk uit naar de verdiepingsdag.

Nellie Hoeben

Schoolmaatschappelijk Werk, Lumens

De training is heel praktisch, je gaat zelf oefenen met het neerzetten van een opstelling met duplopoppetjes. Je ziet hierdoor meteen wat het effect is als je werkt met deze methode doordat je het zelf als het ware “ondergaat”.
de trainers zijn erg deskundig en kunnen de vragen die je hebt goed beantwoorden. Het is een inspirerende training, je hebt daarna meteen zin om met deze manier van werken aan de slag te gaan.

Inge van Holten

Jeugd- en gezinsprofessional, Lumens

Twee boeiende trainingsdagen met interessante inzichten. Theorie en praktijk kwamen hierin goed samen. Ik heb mijn collega’s op een andere manier leren kennen en ga het geleerde zeker inzetten in mijn coachingsgesprekken met leerlingen. De sfeer was ontspannen, dankzij de openheid van de trainers! Bedankt!

Esther Smit

Docent en coach, Stedelijk College Eindhoven

Ik vond de training systemisch pedagoochelen verrassend en inspirerend. We hebben in onze opleiding en/of daarna wel kennis gemaakt met creatieve werkvormen en gewerkt met het op papier zetten van genogrammen. Toch is dit anders. De materialen waarmee we aan de slag zijn gegaan zijn eenvoudig en divers. Het helpt heel goed om allerlei zaken – familieopstellingen, coalities, historische lijnen, veranderingen in relaties naar aanleiding van conflicten of gebeurtenissen, etc. – inzichtelijk te maken.

Hierdoor worden invloeden van situaties en gebeurtenissen zichtbaar die eerder niet onder woorden gebracht konden worden, maar vaak wel gevoeld werden en waaruit bepaald gedrag voortvloeide.

Dit maakt het mogelijk om anders naar je situatie te kijken en daardoor ook anders met de situatie om te gaan.

Het helpt vastdenken te doorbreken.

Wat zeker niet onopgemerkt mag blijven is het enthousiasme waarmee Janneke de training geeft. Haar passie wordt vanaf de eerste minuut duidelijk en haar kennis over het werken met creatieve werkvormen is heel groot. Janneke weet op heldere wijze uit te leggen hoe je  verschillende situaties kunt weergeven in en duidelijk maken met creatieve werkvormen.

Janneke, bedankt!

Esther Monshouwer

Maatschappelijk werker, Gemeente Helmond

Wij trainden eerder voor

Wil je graag een afspraak maken, extra informatie of gewoon een bericht achter laten? Dat kan via het contactformulier hiernaast. Rechtstreeks mailen kan naar info@magnoliacoaching.nl

Je kan ook bellen of een WhatsApp bericht sturen naar telefoonnummer 06-46224126. 

Praktijkadres:
Fazantlaan 17
5731 XS Mierlo